(recept
si oblíbilo 43 návštěvníků)
BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK SUŠENÝ - CHIPSY - MANŽELOVO NEJOBLÍBENĚJŠÍ VÁNOČNÍ /tedy po vanilkových rohlíčcích..../
Potřebné ingredience
12,5 dkg hl. mouky, 12,5 dkg ml. cukr, 12,5 dkg mandlí, lískáčů, vlašáků - směs, 4 bílky, na špičku nože prášek do pečiva
Postup přípravy
Těsto je rychle hotové, zapněte troubu na 150-170oC, ušlehejte bílky do tuha, přidejte ml. cukr, mouku, pr. do peč. a CELÉ!!! neposekané ořechy. Já letos přidala i lžičku domácí marmelády z černého rybízu. Srnčí hřbet vyložím pečícím papírem, naliju to tam a šupnu do trouby.
A ted pozor! Po upečení ještě horké vyklopit, zabalit do MOKRÉ čisté utěrky a nechat 24 h uležet v chladu /komora, spíž/. Druhý den nakrájet nožem na velmi tenké plátky. Sušit ve velmi mírné troubě do růžova, pozor at to nepřeženete do hněda!!! Já to suším v sušičce na ovoce 4h na plný výkon. V troubě to sušte na pečícím papíře. Ztvrdne to jak chipsy, ukládám do vakuové krabičky - tuprvárky- . Recept mám od kamarádky, u chlapů má fakt úspěch!!!
A ted pozor! Po upečení ještě horké vyklopit, zabalit do MOKRÉ čisté utěrky a nechat 24 h uležet v chladu /komora, spíž/. Druhý den nakrájet nožem na velmi tenké plátky. Sušit ve velmi mírné troubě do růžova, pozor at to nepřeženete do hněda!!! Já to suším v sušičce na ovoce 4h na plný výkon. V troubě to sušte na pečícím papíře. Ztvrdne to jak chipsy, ukládám do vakuové krabičky - tuprvárky- . Recept mám od kamarádky, u chlapů má fakt úspěch!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
srneckova
(upraveno)
23. 6. 2015, 17:33
to musím vyzkoušet
kolobezka 2
(upraveno)
23. 6. 2015, 16:53
Protože jsou mandle balené po 10dkg tak dělám:4 bílky ,10dkg cukru,10dkg celých neloupaných mandlí.Dám do srnčího hřbetu,upeču a druhý den krájím.Krájí se to dobře.Dám na plech a trochu upeču v troubě-jak začnou zlátnout tak je vyndám.Taky se mi stalo že mi zvlhly,tak jsem je dala na ústřední topení a za chvilku byly jako čerstvé.Milujeme je!
perlorodka77
(upraveno)
22. 6. 2015, 13:37
Dobry den, dekuji za super recept, jedla jsem tyto sucharky jako dite a moc mi chutnali. Deti se muzou po nich utlouct.
SILVIK1
(upraveno)
10. 12. 2012, 11:29
Tento recept znám už 5 let a nikdy ho na vámoce nevynechám.
simas
(upraveno)
10. 12. 2012, 11:22
Můžu se zeptat jak to jde krájet, když jsou tam celé ořechy? A nejsou ty chipsy pak velké? nebo je ještě krájíte dál?
Iveťule
(upraveno)
11. 12. 2008, 9:10
Krásný den,chtěla jsem se zeptat,jak dloho se to peče a jak dlouho se to suší a při kolika stupních,nikdy jsem nic podobnýho nezkoušela tak prosím o radu ))
Cylka
(upraveno)
12. 12. 2008, 13:25
@Iveťule
Peču to na těch 170, píchám do toho po půlhodině špelkou, pokud není špinavá od syrovýho těsta, tak to je znamení, že je hotovo, pro jistotu ještě počkám 5 minut, at je to propečené a pak vypínám. To sušení mě moc nejde, proto používám sušičku. Moje mamka vždy sušila v troubě třeba jabka na hodně málo, tuším tak na 100, nebo sušila po dopečení /třeba když pekla kuře/, tak vypla troubu a dala to tam dosušit. Musí se to hlídat očima, jak to začne zlátnout, tak ven s tím.
Iveťule
(upraveno)
18. 12. 2008, 18:25
@Cylka
děkuju,už máme hotovo ,nakonec to dopadlo dobře
anaj1
(upraveno)
5. 12. 2008, 11:22
Taky peču, u nás to miluje nejstarší dcera (16)
ivana.king
(upraveno)
5. 12. 2008, 11:17
Zní to moc zajímavě, ale nebyla by, prosím, fotečka .....?
Cylka
(upraveno)
5. 12. 2008, 21:42
@ivana.king
Právě je dosušuju, tak to bliknu.
NikaV
(upraveno)
10. 12. 2012, 12:36
@Cylka
Přimlouvám se taky za fotku, tohle cukroví neznám a ráda bych vyzkoušela.
pištíček
(upraveno)
4. 12. 2008, 18:34
Poznam a mozem len odporucit u nas doma to volame protivny suchar a to len preto, ze je tak vyborny, ze ho neviete prestat jest je super