Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 43 návštěvníků)

BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK SUŠENÝ - CHIPSY - MANŽELOVO NEJOBLÍBENĚJŠÍ VÁNOČNÍ /tedy po vanilkových rohlíčcích..../

0.0
BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK SUŠENÝ - CHIPSY - MANŽELOVO NEJOBLÍBENĚJŠÍ VÁNOČNÍ /tedy po vanilkových rohlíčcích..../

Potřebné ingredience

12,5 dkg hl. mouky, 12,5 dkg ml. cukr, 12,5 dkg mandlí, lískáčů, vlašáků - směs, 4 bílky, na špičku nože prášek do pečiva

Postup přípravy

Těsto je rychle hotové, zapněte troubu na 150-170oC, ušlehejte bílky do tuha, přidejte ml. cukr, mouku, pr. do peč. a CELÉ!!! neposekané ořechy. Já letos přidala i lžičku domácí marmelády z černého rybízu. Srnčí hřbet vyložím pečícím papírem, naliju to tam a šupnu do trouby.
A ted pozor! Po upečení ještě horké vyklopit, zabalit do MOKRÉ čisté utěrky a nechat 24 h uležet v chladu /komora, spíž/. Druhý den nakrájet nožem na velmi tenké plátky. Sušit ve velmi mírné troubě do růžova, pozor at to nepřeženete do hněda!!! Já to suším v sušičce na ovoce 4h na plný výkon. V troubě to sušte na pečícím papíře. Ztvrdne to jak chipsy, ukládám do vakuové krabičky - tuprvárky- . Recept mám od kamarádky, u chlapů má fakt úspěch!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

srneckova 23. 6. 2015, 17:33
to musím vyzkoušet (Y) (Y) (Y) (Y)
kolobezka 2 23. 6. 2015, 16:53
Protože jsou mandle balené po 10dkg tak dělám:4 bílky ,10dkg cukru,10dkg celých neloupaných mandlí.Dám do srnčího hřbetu,upeču a druhý den krájím.Krájí se to dobře.Dám na plech a trochu upeču v troubě-jak začnou zlátnout tak je vyndám.Taky se mi stalo že mi zvlhly,tak jsem je dala na ústřední topení a za chvilku byly jako čerstvé.Milujeme je! (Y)
perlorodka77 22. 6. 2015, 13:37
Dobry den, dekuji za super recept, jedla jsem tyto sucharky jako dite a moc mi chutnali. Deti se muzou po nich utlouct. (Y) (jidlo)
SILVIK1 10. 12. 2012, 11:29
(Y) Tento recept znám už 5 let a nikdy ho na vámoce nevynechám. (Y)
simas 10. 12. 2012, 11:22
Můžu se zeptat jak to jde krájet, když jsou tam celé ořechy? A nejsou ty chipsy pak velké? nebo je ještě krájíte dál?
Iveťule 11. 12. 2008, 9:10
Krásný den,chtěla jsem se zeptat,jak dloho se to peče a jak dlouho se to suší a při kolika stupních,nikdy jsem nic podobnýho nezkoušela tak prosím o radu :-))) (hello)
Cylka 12. 12. 2008, 13:25
@Iveťule Peču to na těch 170, píchám do toho po půlhodině špelkou, pokud není špinavá od syrovýho těsta, tak to je znamení, že je hotovo, pro jistotu ještě počkám 5 minut, at je to propečené a pak vypínám. To sušení mě moc nejde, proto používám sušičku. Moje mamka vždy sušila v troubě třeba jabka na hodně málo, tuším tak na 100, nebo sušila po dopečení /třeba když pekla kuře/, tak vypla troubu a dala to tam dosušit. Musí se to hlídat očima, jak to začne zlátnout, tak ven s tím.
Iveťule 18. 12. 2008, 18:25
@Cylka děkuju,už máme hotovo (zajic),nakonec to dopadlo dobře
anaj1 5. 12. 2008, 11:22
Taky peču, u nás to miluje nejstarší dcera (16) (L)
ivana.king 5. 12. 2008, 11:17
Zní to moc zajímavě, ale nebyla by, prosím, fotečka .....? (hello)
Cylka 5. 12. 2008, 21:42
@ivana.king Právě je dosušuju, tak to bliknu. (P) (P) (vanoce) (vanoce)
NikaV 10. 12. 2012, 12:36
@Cylka Přimlouvám se taky za fotku, tohle cukroví neznám a ráda bych vyzkoušela. (F) (F)
pištíček 4. 12. 2008, 18:34
Poznam a mozem len odporucit (Y)u nas doma to volame protivny suchar a to len preto, ze je tak vyborny, ze ho neviete prestat jest :-Dje super (Y) (L) (hello) (andel)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie